Barcelona i, molt especialment Ciutat Vella, viuen sota una pressió turística sense precedents. Aquesta situació està contribuint a culminar una sèrie de processos d'elitització (gentrificació) que devasten la qualitat de vida veïnal dels barris i la riquesa del seu patrimoni històric, cultural i paisatgístic. Els seus efectes, que retallen dràsticament les possibilitats d'accés a l'habitatge i les capacitats d'ús de l'espai públic, sempre han format part de les preocupacions de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella i de les entitats que la integrem. Per això volem oferir un espai on compartir experiències i coneixements, que permeti prendre partit en qüestions transcendentals que afecten molt directament la vida de les persones a la ciutat.

http://tornemalarambla.blogspot.com.es/

Activismo, Arquitectura, Sociología, Urbanismo
Investigación
Ciudad, Espacios culturales, Solares, Vivienda
Encuentros, Seminarios
  28/05/14

  Cinc converses entre activisme i academia sobre identitat i futur del centre de Barcelona.
  Promotors: Col·lectiu Accions Urbanes i Xarxa Veïnal de Ciutat Vella
  4 DE JUNY – 2 DE JULIOL

  25/03/14

  Davant la pérdua continuada d'espai públic a Ciutat Vella com a espai de gaudi i de convivència, guanyat com a espai excloent i de negoci per a terrasses i altres, veïnes i veïns de Ciutat Vella hem format un grup de treball per tal de fer una sèrie d'ocupacions que ens serveixin alhora de reivindicació i de posada en pràctica dels usos que defensem per a l'espai públic.

  03/02/14

  Próximo jueves 6 de febrero a las 19.30h reunión abierta del grupo sobre Espacio Público, en La Negreta, C/ Nou de Sant Frances 21, Barcelona.

  13/11/13

  S’ha publicat el número extraordinari de la revista Biblio3w dedicat al seminari Estratègies i conflictes en el port i el front marítim de Barcelona.

Noticias de los usuari*s del colectivo

 • 09 Dic 2014

  ¿Qué anhelos y deseos alberga hoy la casa? ¿Es, como decía Bachelard, la topografía de nuestro ser íntimo? ¿Cómo ha cambiado el abanico de sentidos otorgado socialmente al espacio doméstico? ¿Y su forma y sus funciones? Hogar, fortaleza, cobijo, madriguera, nido, albergue. En el decurso del tiempo, la casa ha dado respuesta a necesidades diversas y ha representado un conjunto heterogéneo de valores y significados: es el espacio donde encontrar refugio en un mundo inhóspito, herramienta de lucha política y de control social, escenario de conflictos de género.